Cyberaanval ook gevolgen ozb aanslag 2022

De gemeente Hof van Twente heeft haar administratie nog steeds niet op orde na de cyberaanval van eind 2020. Vrijwel elke gemeente stuurt de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen in de laatste week van februari. Het gaat hierbij om de rioolheffing, afvalstoffenheffing en de onroerende-zaakbelastingen. Vanwege de cyberaanval zijn de aanslagen vorig jaar pas eind juni gestuurd aan inwoners van Markelo en rest van Hof van Twente, de achterstand is dit jaar nog niet ingehaald. “We proberen om de aanslagen eind mei 2022 te versturen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Volgens de gemeente is het later versturen van de aanslagen geen probleem voor de aangifte inkomstenbelasting over 2021, omdat de WOZ-waarde van vorig jaar voor deze aangifte moet worden gebruikt. Wel kan het niet tijdig verzenden van de aanslagen voor andere praktische problemen leiden, aangezien de WOZ-waarde voor meer dan alleen de aangifte inkomstenbelasting wordt gebruikt. De WOZ-waarde is bijvoorbeeld ook nodig voor het vaststellen van huurprijzen.