Dierenambulance dreigt stil te blijven staan

Het team van vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance Hof van Twente is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zonder extra vrijwilligers dreigt in de lente de dierenambulance soms een dag stil te komen staan. In de lente en zomer is het qua oproepen juist een drukkere periode. Als vrijwilliger verzorg je het vervoer van dieren in nood vanaf de vindplaats naar het juiste opvangcentrum. “Het enige dat wij zoeken in een vrijwilliger is doortastendheid en een gouden hart dat ook voor dieren geborgenheid kan en wil bieden”, aldus Melissa Nomden namens de stichting. Een rijbewijs is geen vereiste, ook bijrijders zijn van harte welkom als vrijwilliger.

Vrijwilligers leren de werkzaamheden in de praktijk en tijdens cursussen en voorlichtingen. De dierenambulance Hof van Twente krijgt te maken met diverse diersoorten zoals honden, katten, wilde en tamme konijnen, eekhoorns, hazen, vleermuizen, zwanen, egels en allerlei wilde en tamme (roof)vogelsoorten. Hoefdieren vallen onder de verantwoordelijkheid van boswachters of (dieren)politie. Gewonde dieren worden door de vrijwilligers naar de dierenarts of, mits lichtgewond én in overleg, naar de desbetreffende opvang gebracht.

Vrijwilligers die een dagje thuis over hebben en een gouden dierenhart hebben kunnen zich per mail aanmelden bij de Stichting Dierenambulance Hof van Twente.