Recreatiewoning mag nu jaar worden bewoond

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om mogelijkheden van overbruggingshuisvesting in recreatiewoningen te verruimen. Op dit moment mag er onder voorwaarden maximaal 6 maanden tijdelijk in een recreatiewoning worden gewoond. Deze overbruggingshuisvesting is bijvoorbeeld mogelijk in geval er sprake is van een calamiteit bij brand, relatieproblemen, ingrijpende verbouw van een woning en verhuizing tussen 2 woningen. Het blijkt echter lastig om gezien de huidige woningnood binnen 6 maanden aan vervangende woonruimte te kunnen komen. Het college heeft dan ook besloten de termijn van de tijdelijke gedoogbeschikking voor het permanent bewoning van recreatiewoningen te verruimen naar 12 maanden om zo de tijdelijke bewoners meer ruimte te bieden om vervangende woonruimte te vinden. Tevens is besloten om de termijn over 2 jaar te evalueren waarbij de dan geldende woningsituatie worden betrokken.

Tijdelijk bewonen van een recreatiewoning is alleen mogelijk met een tijdelijke gedoogbeschikking van de gemeente. Aanvragen kan via de website van de Hof van Twente. De kosten voor de gedoogbeschikking bedragen 233,30 euro.