Brandweer Markelo: ‘Wie bint er altied’

Brandweer Markelo-Fotostudio Markelo-MVDK-20210921-7229
Brandweer Markelo is 24 uur per dag, 7 dagen per week en dus 365 dagen per jaar paraat. Het Markelose brandweerkorps valt naast nog 28 andere brandweerkazernes, onder Brandweer Twente die op haar beurt onderdeel uitmaakt van Veiligheidsregio Twente. In totaal werken 700 vrijwillige brandweermensen en 300 beroepsmedewerkers voor Brandweer Twente. Niet voor niets is de slogan van Brandweer Twente ‘wie bint er altied’. 

Brandweer Markelo heeft vorig jaar in totaal 62 inzetten gehad. Het brandweerkorps verliet 44 keer de kazerne met licht- en geluidssignalen. Voor 15 inzetten gebeurde dit zonder deze signalen en betrof het een inzet met lagere prioriteit. Het korps heeft 36 branden in de kiem gesmoord, 18 maal technische bijstand verleend en eenmaal een incident bestrijding gevaarlijke stoffen uitgevoerd.

Om te zorgen dat de brandweervrijwilligers hun kennis en kunde op pijl houden zijn er ook in het afgelopen jaar weer diverse opleidingen van start gegaan en zelfs afgerond.