Korte politieberichten

Rijden onder invloed
In de nacht van woensdag 5 januari werd aan de Herikerweg in Markelo een personenauto gecontroleerd door de politie Hof van Twente. De bestuurder werd positief getest op middelengebruik. Gezien de combinatie van de drug en het rijden niet is toegestaan, werd van de verdachte op het bureau bloed afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen welke waarden er in het bloed zitten.

Munitie opgespoord met metaaldetector
Aan de Holterweg werd op donderdag 6 januari een 20mm huls met inhoud gevonden, waar de kop van af was gebroken. De melder had met een metaaldetector het stuk munitie opgespoord en veiliggesteld. Door de politie is de munitie meegenomen om te laten vernietigen.

Aanhouding na bedreiging vuurwapen 
De vier mannen die afgelopen vrijdagmorgen zijn aangehouden in Markelo zijn van Belgische komaf. Na een man in het centrum van Goor te hebben bedreigd met een vuurwapen zijn de mannen in de leeftijd van 20 tot 23 jaar gevlucht in een rode BMW. De Gorenaar melde het incident bij politie en gaf een duidelijke omschrijving van de daders door. De politie wist de vluchtauto aan de Taets van Amerongenstraat staande te houden. In de auto werden voorwerpen aangetroffen die op vuurwapens leken. De politie heeft de zaak nog nog in onderzoek. De vier verdachten zijn voorlopig in bewaring gesteld.

Moedwillig spiegel van auto vernield
In de vroege ochtend van 10 januari is omstreeks 04.30 uur aan de J.C. Romijnlaan in Markelo een spiegel van een personenauto vernield. Hierbij is een bus betrokken geweest waarvan de inzittende het moedwillig op de auto had voorzien. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of via een privebericht op het social media kanaal van Politie Hof van Twente.

Diefstal kentekenplaten  Holterweg
Op maandag 10 januari is op de carpoolplaats aan de Holterweg rond 21.00 uur een Volkswagen Polo aangetroffen waarbij de kentekenplaten waren verwijderd. Het is aannemelijk dat deze door diefstal zijn weggenomen. De eigenaar is nog niet achterhaald.