Markelo op kalender nieuw enduro kampioenschap

Dit jaar komt er met het Enduro Sprint kampioenschap een nieuw wedstrijdformaat voor liefhebbers van enduro en cross-country. Het kampioenschap wordt verreden op 5 locaties in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant. Markelo is op 10 juli 2022 een van de locaties in het Enduro Sprint Kampioenschap. Er worden routes gereden op gemiddelde snelheid met daarin een proef waar het om de snelste tijd gaat. De totale rijtijd is ongeveer een uur per wedstrijd. De wedstrijd in Markelo zal worden verreden op het rondom het circuit op de Herikerberg. Voor deelname aan het kampioenschap is geen KNMV of MON-licentie nodig.

Naast Markelo worden de wedstrijden verreden in Harfsen, Heerde en Veldhoven. De competitie gaat in april in Groesbeek van start op 9 april. Deze wedstrijd is echter nog onder voorbehoud. De wedstrijden worden verreden op een afgesloten terrein met ene lengte van circa 10-15 minuten. Het deelnemersveld zal worden verdeeld in de klassen jeugd, hobby, 40+, nationalen en inters. De klassen rijden niet tegelijk, maar worden opgedeeld in drie dagdelen.

Bij inschrijving voor het volledige kampioenschap betaal je 35 eruo en ontvang je een gepersonaliseerde koplampsticker die je het gehele seizoen kunt gebruiken. De verzekering wordt verzorgd door SpeedSecure en de kosten daarvan zitten verwerkt in het inschrijfgeld. Aanmelden kan via de MOTO INSIDE APP bij aankomst op de locatie. Op het moment dat alles akkoord is, wordt de motor gekeurd op geluid, remmen en andere relevante zaken. Vervolgens komt de motor in je eigen vak te staan en denk daarbij aan een milieumat. Na de keuring ontvang je een TIJDEN KNIP-KAART en bevestigt deze aan het stuur. Op de kaart staan je starttijden van de proef. Deze tijden worden geknipt bij aanvang van de ronden. Ben je klaar met de proef, dan ga je weer terug naar je toegewezen vak om te wachten tot de volgende starttijd. Nadat alle proeven verreden zijn, zal er een totaaltijd ontstaan. Wie uiteindelijk de minste totaaltijd heeft, wint.
Na de wedstrijd is er een prijsuitreiking voor de top-3 per klasse.

Puntentelling per wedstrijd:
Plaats 1 – 100 punten
Plaats 2 – 97 punten
Plaats 3 – 95 punten
Plaats 4 – 93 punten
Plaats 5 – 90 punten
Plaats 6 – 89 punten
Elke lagere positie dan de zesde plek ontvangt telkens een punt minder. Kijk voor meer informatie op endurosprint.nl