Bomen oogsten op Landgoed Weldam

De bomenwerkgroep hof van Twente wil 35.000 extra bomen planten in Hof van Twente. In december zijn de gestart met het oogsten van zaailingen op plekken waar deze niet uit kunnen groeien tot volwassen bomen. Gesorteerd per soort en in bosjes gebonden, worden de zaailingen tijdelijk ingekuild in bomenhubs. In een bomenhub komen bomen en struiken van verschillende oogstdagen bij elkaar voor ze in het voorjaar naar de plantlocaties gaan. Donderdag 6 januari en zaterdag 8 januari gaat de groep oogsten op landgoed Weldam.

Van 10.00 tot 14.00 uur kan men op beide dagen veel Esdoorn, Beuk en Vlier oogsten. Vele handen, maken licht werk. De verzamellocatie is de Diepenheimseweg aan het begin van de Weldammerlaan in Markelo. Voor Markelo is de bomenwerkgroep nog op zoek naar locaties voor een bomenhub. Aanmelden van een locatie voor een bomenhup kan via de boomplanner van de werkgroep. Daar kun men zich ook aanmelden als vrijwilliger om te helpen met oogsten.