onsProat: Evaluatie

We staan aan de vooravond van een lockdown! Jeetje, wat moet dit moeilijk zijn voor onze ondernemers! Weer in de belangrijkste maand van hun inkomen.. hoe gaat dit aflopen?
Ik werd vanmorgen vroeg (08.15 uur!) gebeld door mijn lieve kapster met de mededeling dat mijn krulborstel binnen was gekomen! Ik natuurlijk een blij ei maar had het best wel druk vandaag (hoe druk kan je het hebben als pensionadooooo..??!!) dus zei ik dat ik het volgende week wel kom halen! “NEEEE” … werd er geantwoord, “volgende week zijn wij waarschijnlijk in lockdown!”
“Uhhhh..???!! Ik kom er aan!” Ben gelijk in de krant gedoken en ja hoor, allemaal verontrustende berichten over het nieuwe virus en de lockdown! Dus.. hupskeee! de kleren in en mien krulborstel gehaald! Je zal maar in lockdown zitten en geen mooie krullen in je haar hebben..duhhh..not done!

Maar alle gekheid op een stokje, het is me toch wat?? Als ik zo door Markelo loop met Shiva, voel ik mij zo gelukkig en trots dat ik hier woon! Als het donker wordt en alle buitenlichtjes aan gaan, is het zo prachtig! De Kroon die helemaal verlicht is, lijkt net een sprookje, de Grotestraat met zijn Kerstverlichting, de balkons die met kerstlichtjes zijn versiert en waar je naar binnen kunt kijken, zie je prachtige kerstbomen! Dan lijkt de virus zo ver weg… Ik zei laatst tegen een vriend: “je bent zo sterk als je zwakste schakel” toen we het over vaccineren hadden.. want als je op de wereldkaart bekijkt waar de minste vaccinaties zijn geplaatst, is dat Afrika! Laat nu dáár de nieuwe variant vandaan komen! Het is toch bizar dat we injecties moeten doneren aan Afrika omdat ze daar steeds naast het net vissen qua aanschaf van vaccinatie??!! En wij maar boosteren terwijl ze in Afrika nog niet eens, iedereen 1x hebben gevaccineerd??!! Dan kan je je wel veilig wanen.. maar het komt gewoon via de achterdeur weer naar binnen!

En dan het verhaal van Marco Borsato! Heel veel mensen hebben nu al een oordeel klaar liggen over hem of over de vrouw die hem heeft aangeklaagd! Er is nog niets bekend, er is nog geen rechtszaak geweest, dus waarop zijn deze meningen gebaseerd? Er worden dingen gezegd en geschreven waar de honden geen brood van lusten! Je bent er niet bij geweest dus weet je helemaal niets over deze zaak.. Kijk eerst eens naar je eigen leven en vraag jezelf af of jij het perfect mens bent?! Stel dat het niet waar is.. is Marco voor het leven getekend! Er zal altijd schuin naar hem worden gekeken! Dát zou ik triest vinden! En als het wel waar is, zal hij moeten boeten voor zijn daden!

En dan het bierkratje met “Holleeder” erop! Is idd heel bizar en uniek. Toen Heineken het terug wilde hebben kwam gelijk de hebberigheid naar boven en kon Heineken laten zien wat ze er voor over hadden om hem terug te kopen! Mijn nekharen gaan hiervan overeind staan!

Ook over het verjaardagsfeestje van Amalia was geen goed woord over te horen! Puur omdat het koningshuis in “the picture” staat wordt dit weer eens uitgelicht! Ik zou ze de kost willen geven, hoeveel mensen/jongeren er toch een feest hebben gegeven, om wat voor een reden dan ook.
De voorlichtingsdienst heeft uitgebreid een verklaring afgegeven hoe het daar in zin werking is gegaan (testen/buiten)
Tjonge, tjonge, tjonge… gun een ander ook eens wat, leef niet met oogkleppen op, leef niet als: hij mag het wel, dus mag ik het ook!

En als laatste wil ik nog kwijt dat er, OOK op de Bergweg, 30 km per uur gereden mag worden!! Het is ongelofelijk hoe sommige auto’s hier veel te hard rijden!! Er zijn al muurtjes en straat paaltjes aangereden en een tuinhek! Laten we samen ervoor behoeden dat er geen grote ongelukken gaan gebeuren!

Lieve mensen, ik hoop dat we met z’n allen wat coulanter naar elkaar zullen zijn en ik hoop dat we in 2022 een ‘bevrijdend’ jaar mogen beleven waarin een ieder zijn geluk mag vinden en dat we elkaar zullen helpen er bovenop te komen!

SAMEN KUNNEN WE HET AAN!!!

Hele fijne feestdagen en een gelukkig maar vooral een gezond 2022!

Ernestine