Goede prestaties damesvoetbal SC Markelo

Dat het dames voetbal de afgelopen jaren in de lift zit bij Sportclub Markelo is duidelijk. Ook dit seizoen zijn verschillende dames teams succesvol. Dames 1 van Sportclub Markelo had vandaag namelijk ‘Herbstmeister’ kunnen worden. Echter had de tegenstander van vandaag zich afgemeld, waardoor er niet gespeeld werd. Desondanks is de stemming opperbest bij het eerste elftal: “De sfeer in het team is goed, we staan er op dit moment goed voor. Als we deze lijn kunnen voortzetten gaan we kampioen worden”, aldus Sophie Boogaard. Naast het feit dat Dames 1 ruim aan de leiding gaat met 6 punten voorsprong op nummer 2 SV Rijssen, is er bij de Meiden onder -19 ook wat te vieren. Zij werden gisteren namelijk ongeslagen kampioen in de 1e Klasse. Aan de Endemansdijk werd NEO MO19-1 met 2-0 verslagen. Een prestatie van formaat van de zwart-witten, dat de titel heeft opgedragen aan de onlangs overleden teamgenote Judith Inberg. 

Heren 1
In competitie verband wordt dit jaar niet meer gevoetbald bij de heren van Sportclub Markelo 1. Wel speelde de ploeg van trainer Rutger Kats vandaag een oefenwedstrijd tegen HVV Tubantia uit Hengelo. Deze oefenwedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Sportclub Markelo door doelpunten van Ferdi Pinkert en Mickey Slotman.

MO17
De wedstrijd van MO17 werd helaas afgelast. De wedstrijd van de directe concurrent werd wel gespeeld en zij verloren waardoor de dames van MO17 al verzekerd zijn van de kampioenstitel. Volgende week wordt nog een wedstrijd gespeeld tegen Excelsior ’31, dan krijgen de dames de schaal uitgereikt.