Vier Markeloërs op kandidatenlijst D66

De kandidatenlijst van D66 Hof van Twente voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022 is bekend. De lijst bestaat volgens het bestuur uit een mix van ervaring, vernieuwing en vertegenwoordiging uit de diverse kernen. Opvallend is de vertegenwoordiging uit Markelo, maar liefst 4 van de eerste 10 kandidaten wonen in Markelo. Clemens Vinkenvleugel staat op de tweede plek achter lijsttrekker André de Visser uit Delden. Vinkelvleugel zat vanaf 2014 tot 2018 ook namens D66 in de gemeenteraad. Daarnaast is hij sinds 2012 actief als fractiemedewerker op het gebied van het fysieke domein en is hij tevens bestuurslid van de Dorpsraad Markelo. De huidige raadsleden Alice Olde Reuver of Briel uit Diepenheim en Belgin Sayin uit Goor hebben eerder al aangegeven niet op de verkiesbare plek op de kandidatenlijst te willen staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Naast Vinkenvleugel staan er nog 3 Markeloërs op de lijst. Marcus Schuddebeurs op plek 4, Alice Slijkhuis op plek 8 en Henk Brinkhuis op plek 10. De rest van de kandidatenlijst is als volgt:

3. Annet Rugenbrink, Goor
5. Inge Busschers, Diepenheim
7. Marten van Wijhe, Delden
9. Vincent Bökkerink, Delden
11. Anita Elkink, Diepenheim
12. Jan Lentelink,Goor
13. Alice Olde Reuver of Briel, Diepenheim (huidige fractievoorzitter)
14. Huib de Priester, Delden