Sint verrast de kinderen met bezoek

Een spectaculaire aankomst op de scholen van De Welp en De Zwaluw zat er vanmorgen niet in. “Ik had me er zo op verheugd om de kinderen in het Kindcentrum Markelo te komen bezoeken maar de coronamaatregelen hebben gezorgd voor andere invulling. Robert van De Kroon vond het geen probleem om de zaal open te stellen zodat de kinderen uit de onderbouw even per groep bij me langs kwamen om op te treden, tekeningen te brengen en liedjes te zingen. Een groot voordeel is dat we nu best veel tijd hadden voor de groepen. Ik heb ervan genoten”, vertelt Sinterklaas na afloop. Sint vierde vandaag zijn verjaardag met de Markelose schooljeugd want aanstaande maandag staat zijn vertrek alweer gepland naar Spanje. Terwijl hij van de ene naar de andere school locatie reed besloot hij ook een bezoekje te brengen aan de bewoners van JP van den Bent aan het Burgemeester de Beaufortplein. Helaas waren bijna alle bewoners op hun werk maar Sharon zorgt er vast voor dat alle bewoners vanavond kunnen genieten van een zakje pepernoten die de Pieten achter hebben gelaten.  

Elserike
Op Elserike kwam de Sint binnen wandelen met drie van Pieten. De Rommelpiet die een paar weken geleden al had gezorgd voor paniek op school was ook weer van de partij. Juf Danique wist de Sint te verrassen met heerlijke taart, compleet in Sinterklaasstijl. Net als op de andere scholen genoten de kinderen in de onderbouw van het bezoek van Sint. De groepen in de bovenbouw maakten er samen ook een gezellige dag van met surprises en gedichtjes die ze voor elkaar hadden gemaakt.

Obs Stokkum
Sint heeft vandaag natuurlijk ook met een aantal Pieten Obs Stokkum bezocht. Iedere groep mocht even naar Sinterklaas om samen te zingen, dansen of een spelletje te spelen voor het podium. In de middenbouw en in de bovenbouw waren weer geweldige surprises gemaakt. Voor de leerlingen die thuis zaten was er aandacht. Zij kregen de mogelijkheid om online mee te genieten  en zijn aansluitend verrast met een persoonlijk bezoekje van de Sint, weliswaar op gepaste afstand.

Obs Brookschole
De Sint wist vandaag ook de weg te vinden naar de Obs Brookschole. In de zaal van het gebouw, onder de ‘rook’ van de TV toren genoten Sint, Pieten, kinderen en leraren van het Sinterklaasfeest. Ook hier werd door de huidige coronamaatregelen gekozen voor een iets andere opzet maar resulteerde dit evenals op de andere scholen, in een gezellig samenzijn.

Sinterklaas huis in de Grotestraat
Morgen moet er nog veel werk worden verzet door de Pieten. Veel verlanglijstjes zijn nog niet verwerkt maar Sint beloofde vanmiddag dat hij zijn uiterste best zal doen om dit op tijd af te krijgen. De aantal Pieten zijn zaterdagmiddag in het Sinterklaashuis aan het werk. Ze vinden het gezellig als jullie even langs komen om een praatje te maken. Tekeningen, verlanglijstjes en brieven voor de Sint mag je in de grote rode brievenbus stoppen.