Dynamiek presenteert bouwplan ’t Löppink

Middels een goed bekeken online presentatie heeft Dynamiek Stokkum vanavond de eerste impressiebeelden van de 8 nieuw te bouwen woningen in Stokkum gepresenteerd. Bijna 100 Stokkumers waren via Teams online aanwezig om deze primeur te bekijken evenals het nieuwe verbindende groenplan in Stokkum. Op woensdag 8 december ontvangen de aspirant kopers die zich hebben aangemeld bij makelaar De Keujer de verkoopbrochure, toedelingsprocedure en informatie omtrent de  planning en oplevering. De woningen worden volgens de huidige normen als bijna energie neutrale gebouwen uitgevoerd. Naast deze 8 woningen worden nog eens 2 woningen gebouwd die op basis van eerdere afspraken met de vorige grondeigenaar zijn afgesloten.

Plan ’t Loppink
Het nieuwbouwproject aan de Stokkumerweg wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Homan en Bouwbedrijf Oonk-Noteboom. Willem Jan Noteboom gaf aan dat het verkooptraject in december van start gaat en dat de bouw van de vier starters-, twee 2-onder-1-kap- en twee vrijstaande woningen in januari 2022 gestart kan worden. “In februari 2023 moeten de woningen klaar zijn maar ik verwacht dat dit eerder kan worden afgerond”, aldus Willem Jan Noteboom. De bouw van de 8 woningen worden projectmatig gebouwd en zonder badkamer, toilet,  en keuken opgeleverd. Kopers kunnen dit naar eigen inzicht vervolgens na oplevering zelf afbouwen. Op de ultieme vraag welke prijskaartjes aan de woningen worden gehangen gaf voorzitter van Dynamiek Stokkum, Mark Oude Luttikhuis aan dat deze prijzen als eerste worden gedeeld met de gegadigden op de inschrijvingslijst.

Verbindend groen
Na de impressies van het nieuwbouwproject in Stokkum volgde het tweede deel van de presentatie. Deze stond in het teken van ‘Groen’. Diederik Roeterdink presenteerde een uitgewerkt landschappelijk plan waar 14 erven actief aan mee doen. Het Groenplan is in samenwerking met Dynamiek Stokkum gecombineerd met de groene ontwikkelingen rondom Obs Stokkum. Onderdeel van het nieuwe plan is de aanleg van een Stokkumse ‘Brink’ als rust-, oplaad- en informatiepunt voor fietsers. Tevens is het het starpunt voor twee nieuwe wandelroutes. Al met al moet dit Stokkum nog beter met elkaar verbinden.