Wethouder Van Zwanenburg stopt in 2022

Nadat gisteren bekend werd dat Gerda Bruins na de gemeenteraadsverkiezingen afscheid neemt van de politieke arena in Hof van Twente maakte vandaag een andere nestor van de lokale politiek in Hof van Twente zijn vertrek bekend. Wethouder Pieter van Zwanenburg zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren in de gemeentelijke politiek. Van Zwanenburg begon evenals Gerda Bruins na de gemeentelijke herindeling als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hof van Twente. Na ruim 9 jaar later trad hij als wethouder in 2010 namens het CDA toe tot het college van burgemeester en wethouders. “Na 12 jaar wethouderschap vind ik het tijd worden dat een jongere generatie het stokje overneemt”, aldus Van Zwanenburg over zijn aangekondigde vertrek.

Van Zwanenburg (63) zit namens het CDA in het college, met in portefeuille onder andere het Sociaal Domein. “Het zorglandschap is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Samen met de betrokken organisaties hebben we er hard aan gewerkt om steeds de zorg rondom de mens te organiseren. Dat kan alleen als je samen optrekt. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de goede samenwerking met al die betrokken organisaties, de gemeenteraad en mijn gemeentelijke collega’s.”. Wat Van Zwanenburg na de verkiezingen gaat doen is nog niet bekend: “Ik heb een paar opties. Wat het ook wordt: ik zal me altijd blijven inzetten voor de samenleving. Want daar ligt mijn hart.” Voor de gemeentelijke herindeling was Pieter van Zwanenburg vanaf 1994 tot 1998 fractievoorzitter en van 1998 tot 2000 wethouder namens het CDA in de gemeente Goor.