Volgende week onderhoud waterleiding

Vitens gaat volgende week in een deel van Markelo onderhoud verrichten aan het waterleidingnet. Vanaf maandag 6 december tot en met zaterdag 11 december worden per dag in een paar straten ten noorden van de Goorseweg de waterleidingen doorgespoeld door het waterleidingbedrijf om zo de kwaliteit van het drinkwater te waarborgen. Als gevolg van de werkzaamheden is het mogelijk dat er bruin of wit water uit de kraan komt. Ook is een lagere waterdruk of zelfs helemaal geen waterdruk mogelijk. Vitens geeft het advies om de kraan niet te gebruiken als men in de straat de leiding doorspoelt.

Mocht er na afloop van de werkzaamheden bruin water uit de kraan komen, adviseert het waterleidingbedrijf de kranen door te spoelen. Is na gebruik van de wasmachine tijdens de werkzaamheden de was verkleurd? Zorg er dan voor dat uw was nat blijft. Nadat het water weer helder is kunt u de was nogmaals wassen. Vitens kan vooraf niet aangeven wanneer men bij u in de straat aan het werk gaat. Wanneer men bij u in de straat aan het spoelen is, kunt u bedrijfsbussen van Vitens zien (rijden). Ondanks dat Vitens zo zuinig mogelijk met water omgaat, ontkomt men er niet aan dat er water over de straat loopt.