Bomenactie buitengebied

Inwoners uit het buitengebied van Markelo kunnen komende winter bomen en bosplantsoenplanten kopen tegen een kleine vergoeding. De provincie draagt driekwart van het totaalbedrag van maximaal 1.000 euro. Het is een actie van de Provincie Overijssel in samenwerking met Landschap Overijssel in de Gemeente Hof van Twente. Met de actie wil men de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur versterken. Plantmateriaal kan worden besteld via de actiesite Iedereen een Boom, het gaat hierbij om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen. Het plantmateriaal kan vervolgens zelf komende winter bij de uitgiftelocatie op 12 februari worden opgehaald.

De mensen achter de actie roepen op snel te bestellen, er aanbod is beperkt. De Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid.