Eerste puntenverlies SC Markelo

Sportclub Markelo speelde vandaag aan de Endemansdijk tegen nummer twee FC Eibergen. Bij Eibergen is oude bekende Arno Leppink de hoofdtrainer. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het tragisch overlijden van Judith Inberg, jeugdspeelster van Sportclub Markelo. De thuisploeg speelde daarom ook met rouwbanden. De zwart-witten begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd en na acht minuten spelen had FC Eibergen aan één mogelijkheid genoeg om op een 0-1 voorsprong te komen. Een vrije trap werd door de bezoekers binnen gelopen waardoor de thuisploeg vroeg tegen een achterstand aankeek.

Sportclub Markelo wist daarentegen weinig te creëren, het was niet balvast waardoor het niet tot goed voetballen kwam. Na rust kwam de ploeg van Rutger Kats beter uit de kleedkamer. In de 48e minuut zag Miquel Schippers zijn inzet op de lat belanden. De thuisploeg drong FC Eibergen verder terug en het leek wachten op de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk ook na een uur spelen. Sam Warmelink zorgde met een goede actie aan de zijlijn en een prima voorzet ervoor dat Mickey Slotman de bal binnen kon schieten. De thuisploeg had in het restant van de wedstrijd wel het betere van het spel, maar tot scoren kwam men niet meer. Door het 1-1 gelijke spel tegen FC Eibergen laat Sportclub Markelo voor het eerst dit seizoen punten liggen. Naast het gelijke spel is een smet op de wedstrijd ook het uitvallen van Roland Stege, de aanvaller raakte geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten. Volgende week speelt Sportclub Markelo een uitwedstrijd, het gaat dan op bezoek bij Sportclub Neede.