Nutsbedrijven gestart, ondernemers bereikbaar

Vorige week is de Twentse Weg- en Waterbouw in opdracht van gemeente Hof van Twente gestart met de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van de Grotestraat in Markelo. De klinkers zijn opgeslagen op het tijdelijk ingerichte depot op het het Roggeplein achter Welkoop Markelo. Waar het misschien lijkt alsof er momenteel weinig gebeurd geeft Peter Schalkwijk, toezichthouder namens gemeente Hof van Twente aan dat dat geenszins het geval is: “Om het project te kunnen starten hebben de nutsbedrijven tijd nodig om de wegenbouwer tijdens de werkzaamheden voor te blijven. De nutsbedrijven zijn gestart met het vervangen van het leidingwerk ter hoogte van het Wapen van Markelo. We verwachten dat TWW, na volgende week kan starten met het rioolwerk”. De keuze om wegenbouwer TWW het werk te gunnen is de wijze waarop zij hun plan van aanpak hebben gepresenteerd. Zodra de nutsbedrijven het voorbereidende werk hebben afgerond, schaalt TWW op met een extra ploeg. Zo wordt het tijdspad waarin zij hun werk kunnen uitvoeren ten volle ingevuld.

Alle ondernemers bereikbaar
Winkels, ondernemers, horeca en dienstverlening blijven allemaal bereikbaar. Weliswaar misschien niet via de aanrijdroute die u gewend bent maar ze zijn en blijven bereikbaar. Hierdoor kunnen ook de hulpdiensten inzetbaar tijdens de fasering van het project. Niet voor niets is er in het voortraject tijdens het overleg met ondernemers, gekozen om de werkzaamheden in drie fases uit te voeren. Zo is niemand voor een langere periode onbereikbaar.

Bijzondere vondst
Tijdens het vooronderzoek is een bijzondere vondst gedaan in de bodem ter hoogte van de Martinuskerk. De monumentale bomen voor de kerk blijven behouden. Om niet voor verrassingen te komen is onderzoek gedaan in de bodem rondom de boom. Bij dit onderzoek is een schedel aangetroffen.