Zwaarbevochten overwinning SC Markelo

Sportclub Markelo speelde vanmiddag een uitwedstrijd in Delden tegen Rood-Zwart. De zwart-witten zijn op dit moment dé te kloppen ploeg uit de 4e Klasse B en wisten op voorhand dat het geen eenvoudige middag zou worden op Sportcomplex ‘de Scheetheuvel’. Het werd dan ook snel duidelijk dat de thuisploeg zich had voorgenomen om er een ‘vechtwedstrijd’ van te maken. Rood-Zwart probeerde in de eerste helft voornamelijk gevaarlijk te worden door het spelen van de lange bal, maar echte kansen wist men daar niet mee te creëren. Sportclub Markelo kreeg daarentegen voldoende mogelijkheden, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Zo had Sportclub Markelo de eerste helft het betere van het spel, kreeg het kansen maar tot scoren kwam het niet.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, waarbij de zwart-witten wederom de bovenliggende partij waren. In de 68e minuut kreeg Sportclub Markelo een strafschop toegewezen, na een overtreding op Sam Warmelink. Aanvoerder Ton Jansen ging achter de bal staan, maar zag vervolgens zijn inzet op de paal belanden. De rebound was voor aanvaller Mickey Slotman, hij was alert en wist zodoende alsnog de 0-1 binnen te schuiven. In de 75e minuut dacht Rood-Zwart weer op gelijke hoogte te komen, maar hun doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel, doordat grensrechter Tijmen Baltussen goed stond op te letten. Duidelijk was wel dat Sportclub Markelo er nog niet was, maar écht in gevaar kwam de voorsprong in het laatste kwartier niet meer. Zo wist de ploeg van trainer Rutger Kats de 0-1 voorsprong over de streep te trekken.

Gemakkelijk was het vanmiddag niet voor Sportclub Markelo, maar verdiend gewonnen werd er wel. Sportclub Markelo blijft door de overwinning de ongelsagen koploper in de 4e Klasse B. Volgende week speelt Sportclub Markelo een thuiswedstrijd tegen FC Eibergen.