onsProat: Het Beaufort

Tijdens een gezellig feessie van Floor en Jan, kwam het ter sprake dat Floor vrijwilligster was bij Het Beaufort en dat ze daar nog mensen voor zochten! Na een rondleiding in Het Beaufort leek het mij wel interessant om, als vrijwilligster, daar mee te draaien.

Nu ken ik Het Beaufort alleen van bijvoorbeeld mijn eigendommen terughalen, na Oud & Nieuw. Maar ook als een prachtig decor tijdens Kerst met de Sneeuwkoningin en waarin de wensenboom werd neergezet voor de kindertjes.
Maar ook is het een gebouw waar vergaderingen worden gehouden en cursussen worden gegeven, exposities en films worden getoond.
Persoonlijk vind ik het een prachtig gebouw op een prachtige plek, heel kenmerkend voor Markelo en dat al sinds 1872! En sinds kort wordt het als decor gebruikt tijdens het vogelschieten.

Maar wat ik niet wist was dat het gerund wordt door vrijwilligers en dat er nog steeds vrijwilligers nodig zijn om alles draaiende te houden!
Ik heb net mijn 1e vergadering achter de rug waarin de organisatie een beetje duidelijker werd (correct me if I’m wrong) : de organisatie bestaat uit verschillende projectgroepen, zoals bijv: cultuur/cabaret, film, muziek, beheer, kunst enz.
Elk groepje heeft een aantal mensen waarmee je een avond gaat organiseren. Bijvoorbeeld: ik heb mij aangesloten bij cultuur en dan ga je samen met je mede-leden van cultuur kijken wie of wat je de volgende keer gaat benaderen voor een optreden in Het Beaufort.
Op de avond zelf is je groepje dan aanwezig en zorg je voor de artiest en de toeschouwers, je staat achter de bar en zorgt, samen met beheer, dat de zaal in orde is en 1 van ons staat dan bij de ingang voor de kaartverkoop.
Mijn 1e mee-draai-avond wordt 10 december, dan komt Lyanne Paskamp vertellen over haar boek: ‘Ze hoorden mijn schreeuwen niet’. Ze is met een VN Vredesmissie naar Joegoslavië gestuurd en heeft daar over geschreven.

Het lijkt mij mega interessant om deel uit te maken van dit team en Het Beaufort met andere ogen te bekijken, dan alleen de buitenkant! En meer inzicht te krijgen over cultuur/cabaret, iets waar ik geen kaas van heb gegeten maar wel over wil leren en lezen!

Wat ook tijdens de vergadering naar voren kwam was, dat ze zitten te snakken om vrijwilligers, om de boel draaiende te houden! Bij het groepje film hebben ze mensen nodig maar ook bij andere groepjes gaan er mensen weg en ze hebben ook mensen nodig om, tijdens evenementen, achter de bar te staat!
Het zou zonde zijn als dit alles zou instorten omdat er niet genoeg vrijwilligers zijn!?

Wat mij OOK heel erg interesseert is, WANNEER ZOU JIJ NAAR HET BEAUFORT GAAN?? Wat zou JIJ leuk vinden om te zien in Het Beaufort? Denk aan films/cabaret/boeklezingen/toneel ..ga zo maar door! Maar ook : WAT ZOU JIJ GRAAG WILLEN BELEVEN IN HET BEAUFORT??!!
Dit om het Beaufort nog een onderdeel uit te laten maken van de samenleving van Markelo!
Laten we met z’n allen hierover nadenken en iedereen die ideeën heeft, mag/kan dit mailen naar Het Beaufort of een reactie achterlaten onder mijn column!
Maar ook als je, als vrijwilliger, wilt gaan helpen in Het Beaufort ben je van harte welkom en meld je aan bij het Beaufort door effe mailen!

Ik hoop op veel inspiratie en reacties!

Heb een fijne zondag!

Ernestine