SC Markelo wint eerste periode

Sportclub Markelo speelde vandaag een inhaalduel tegen concurrent VV Reünie. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd afgelast wegens hevige regenval. In het verleden bleken de confrontaties met de ploeg uit Borculo allerminst eenvoudig te zijn. De wedstrijd tussen Reünie en Sportclub Markelo werd, vanwege de nieuwe maatregelen, zonder publiek gespeeld. Eerdere duels dit seizoen bleek de ploeg van Rutger Kats al zien een patent te hebben op vroege doelpunten. Dit blijkt geen toeval te zijn, want ook vandaag vloog Sportclub Markelo uit de startblokken. Na één minuut spelen was het wederom alweer raak, aanvaller René Kuijpers schoot de bal hard tegen de touwen. 

Niet veel later was het een te korte terugspeelbal van de thuisploeg dat werd onderschept door Kuijpers, hij bleef rustig en schoot de 0-2 binnen. Een verdiende voorsprong. Reünie drong vervolgens Sportclub Markelo wel iets meer terug, maar gevaarlijk werd het niet. Voor rust had Sportclub Markelo de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar Max Haandrikman zag zijn inzet van een paar meter over het doel gaan. Kort na rust deed Reünie wat terug en bracht het de spanning terug in de wedstrijd. Een afstandsschot van de thuisploeg was te machtig voor doelman Olminkhof, waardoor het 1-2 werd. Toch raakte Sportclub Markelo hierdoor niet van de leg en kwam tien minuten later op een 1-3 voorsprong. Een mooie steekpass van Roland Stege werd prima afgerond door Sam Warmelink. De overwinning kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar, waardoor de punten mee teruggaan naar Markelo.

Door de verdiende 1-3 overwinning op Reünie blijft Sportclub Markelo de ongeslagen koploper van de 4e Klasse B. Na zeven wedstrijd staat de ploeg ruim aan kop en heeft het een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 VIOS Beltrum. Mede hierdoor hebben de Markeloërs de eerste periode titel veilig gesteld en mag men zich ‘periode kampioen’ noemen. Een knappe prestatie van de ploeg van Rutger Kats. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, dan gaat men op bezoek bij Rood-Zwart in Delden.