SC Markelo wint topper van VIOS

Vandaag stond er een ware topper op het programma aan de Endemansdijk. Sportclub Markelo, de koploper van de 4e Klasse B, kreeg namelijk nummer 2 VIOS Beltrum op bezoek. In het verleden bleek Sportclub Markelo vaak moeite te hebben met de fysiek sterke ploeg uit Beltrum. Evenals vorige week begonnen de zwart-witten scherp aan de wedstrijd. Ook deze keer had de thuisploeg slechts twee minuten nodig om op voorsprong te komen. Het was Ton Jansen die met een afstandsschot, net buiten de 16-meter, de bal tegen de touwen schoot en daarmee Sportclub Markelo op een 1-0 voorsprong zette. Na een sterke beginfase nam VIOS vervolgens het heft in handen, die ploeg was feller, scherper en legde meer energie in de wedstrijd dan de thuisploeg.

In de 11 minuut kwam VIOS dan ook alweer op gelijke hoogte, het was Ian Groot Zevert die de bal bij de tweede paal binnen kon tikken. Na de 1-1 duurde het niet lang totdat VIOS zelfs op voorsprong kwam. Een mooie aanval van de bezoekers werd afgerond door Tom Walterbos, die daarmee de 1-2 op het scorebord zette. Zo werd de vroege voorsprong van Sportclub Markelo te niet gedaan en moest de thuisploeg de achtervolging inzetten. Kort voor rust kwam de ploeg dan ook iets beter in de wedstrijd en was het wederom Ton Jansen die het goede voorbeeld gaf. De middenvelder zag zijn afstandsschot tegen de touwen gaan en zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor de 2-2 ruststand.

Na rust was Sportclub Markelo de betere ploeg. Het legde de juiste energie en agressie in de wedstrijd, die in de eerste helft juist ontbrak. Dit zorgde uiteindelijk in de 77e minuut voor een verdiende voorsprong. Het was wederom Ton Jansen die een prima vrije trap afleverde op het hoofd van aanvaller René  Kuijpers. Hij kopte vervolgens de bal prachtig in de lange hoek. Na de 3-2 werden er geen kansen meer weggegeven door de thuisploeg. Daardoor kwam de overwinning niet meer in gevaar en werd de 3-2 voorsprong over de streep getrokken. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Sportclub Markelo, ondanks dat het veldspel niet geweldig was.

Zo blijft Sportclub Markelo dit seizoen nog ongeslagen en heeft het 18 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg van hoofdtrainer Rutger Kats op bezoek bij Reünie in Borculo. Deze wedstrijd werd eerder dit seizoen afgelast wegens hevige regenval. De aftrap in Borculo is om 14:00 uur.