Doelpuntrijk duel SC Markelo

Na de nipte overwinning van vorige week tegen Rietmolen, stond voor Sportclub Markelo vandaag de eerste ‘Hofderby’ op het programma. De ploeg van trainer Rutger Kats speelde een uitwedstrijd tegen VV Diepenheim. Sportclub Markelo vloog uit de startblokken en na twee minuten spelen was het al raak. Aanvaller Miquel Schippers nam de openingstreffer voor zijn rekening. Een paar minuten later was het wederom Schippers die zijn tweede kans direct wist om te zetten tot een doelpunt, 0-2.

Na de vroege 0-2 voorsprong leek het een eenvoudige middag te worden voor de zwart-witten. Echter dacht Diepenheim daar anders over, want na een kwartier spelen was het Tommas Roessink die de aansluitingstreffer binnen schoot. Daarmee werd duidelijk dat de wedstrijd nog niet was gespeeld. Sportclub Markelo raakte daarvan niet in de war en na 22 minuten spelen was het Sam Warmelink die voor de 1-3 aantekende. Maar ook nu was het VV Diepenheim dat kort voor rust terug kwam in de wedstrijd, door een doelpunt van Bennie Brinkman werd het 2-3. Het publiek werd verwend door de vele doelpunten in de eerste helft, maar daar kwam er op slag van rust zelfs nog ééntje bij. Ferdi Pinkert schoot prachtig binnen en zette daarmee de 2-4 ruststand op het scorebord.

Na rust leek Diepenheim wederom weer terug in de wedstrijd te komen, maar hun doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hiermee leek ook het verzet bij de thuisploeg gebroken, helemaal toen René Kuijpers na een uur spelen de 2-5 wist te noteren. Het slotakkoord was voor aanvaller Roland Stege, die de 2-6 binnen kon schieten. Zo boekt Sportclub Markelo wederom een ruime overwinning, dat daarmee aan kop gaat in de 4e Klasse B. Volgende week zondag staat er dan ook een heuse topper op het programma. Namelijk de nummer 2 van de ranglijst, VIOS Beltrum komt dan op bezoek aan de Endemansdijk, aftrap 14:00 uur.