Brons voor Hilde Jager in Parijs

hilde_jagerHilde Jager heeft vandaag in Parijs haar eerste medaille op een groot internationaal toernooi weten te behalen. De Markelose judoka, die onlangs haar nationale titel prolongeerde, wist op de tweede dag van de Grand Slam in Parijs brons te winnen in de klasse tot 70 kilogram. In haar eerste ronde versloeg Hilde overtuigend de Amerikaanse Melissa Meyers met een ippon. In kwartfinale moest de 23-jarige vervolgens haar meerdere erkennen in Kelly Peterson Pollard die haar, na het aanzetten van verwurging, dwong af te tikken. Via de herkansingen knokte Jager zich met winst op straffen tegen Enkhchimeg Tserendulam alsnog naar de wedstrijd om het brons. In die partij tegen Ellen Santana uit Brazilië, scoorde Hilde een waza-ari en hield vervolgens haar tegenstandster tien seconden in een houdgreep.