Buurten zetten Markelo weer in de schijnwerpers


De Boerderijverlichting Markelo 2021 is gisteravond officieel geopend met een bustour met de vrijwilligers en juryleden langs de route. Na een korte stop aan de Herikeresweg werd ter hoogte van Herberg de Pot de openingshandeling verricht door Alie Schreurs, Diederik Roeterdink en Gerrit Oosterkamp van het Eetbaar Erf. Dit vond plaats na het voorlezen van een speciaal gedicht door Alie en dat werd geschreven door Henk Hondelink. Vervolgens werd de tocht voortgezet langs verlichte boerderijen en objecten in Stokkum, Veldstad, De Ha, Stoelderhook, Schoolbuurt, Elsenerbroek, Herike-Elsen en de Pothoek.

Het tweejaarlijkse evenement vergroot elke keer de saamhorigheid in de diverse buurten waar ook dit jaar weer alles uit de kast werd gehaald om de buurten en daarmee Markelo weer in de schijnwerpers te zetten. De Boerderijverlichting Markelo trekt elke keer veel belangstellenden. Zowel uit Markelo als ver daarbuiten. Dit jaar kan van 14 tot en met 24 oktober elke dag worden gestart vanaf de Herikeresweg.

Het gedicht dat Alie voorlas vanavond:
Het is oaveral duuster disse dage
mar veur Maarkel geeft det neet
umdat menig boerderieje
prachtig in ’t lech steet

langs een mooie route
van zo’n 25 kilometer lang
honderden leu komt er noa kieken
een eindeloose autoslang
vuur oons dorp een top promotie
Maarkel toont zich machtig mooi
met zien prachtige omgeving
Herfst in fraaie kleurentooi

Dank ok aan Mareklose buurten
die wier enorm eur beste hebt edoan
zodat de bezoekers langs de route
wier prachtige ereboagen zeet stoan
meet zeeker ok daank an alle vrijwilligers
zeere wie elke twee joar wier dit beeld
Joa de boerderijverlichting
det is iets wat nooit verveelt
wie van Maarkels Eetbaar Erf
mag dit joar an de aftrap stoan
en veur eulleu oallemoal Good-Goan!