Vrijdag buurtquiz in Het Beaufort

Vrijdagavond 15 oktober is Het Beaufort weer het decor van de jaarlijkse Markelose buurtquiz. De deelnemende buurten krijgen 80 vragen voor de kiezen uit de categorieën  sport, muziek, kunst, breinbrekers, taal en literatuur, Italie, Twente, Groen en Markelo in beeld.  Vanavond zijn de vragen door een testpanel beoordeeld en in orde bevonden. Een vijftal buurten of buurtschappen hebben zich als deelnemer gemeld en wel Markelo Oost, de Esch, Achterhoek, Stokkum en Beusbergen.  Dat aantal is minder dan bij de laatste editie maar de organisatie hoopt dat zich voor vrijdag nog een aantal buurten meldt voor deelname.  Daarvoor is een team van slechts drie personen nodig.

Titelhouder Markelo-Oost hoopt met een geheel nieuw team opnieuw een gooi naar de winst te doen. Het winnende team mag in februari 2022 Markelo vertegenwoordigen in een soortgelijke quiz voor teams uit de kernen van de gemeente Hof van Twente. De quiz wordt gepresenteerd door Henk Hondelink en de avond begint om 20.00 uur. De entree is gratis maar bezoekers dienen wel te beschikken over een QR-vaccinatiecode dan wel een recent testbewijs.