Reptielen workshop bij Obs de Zwaluw

Vol verwondering keken de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 3 van Obs de Zwaluw naar de verschillende reptielen die Sabrina van reptielenworkshops.nl vanmorgen liet zien. Het theater van de school was speciaal voor deze activiteit omgetoverd tot workshopruimte. De leerlingen keken hun ogen uit en genoten van het enthousiaste verhaal over de verschillende reptielen. De Keniaanse zandboa, de groene Leguaan, de Griekse landschildpad, de Afrikaanse witbuikegel kwamen voorbij maar het hoogtepunt van de morgen was toch wel de Koningspython. 

De reptielen gaan geregeld mee op workshop. “De koningspythons zijn uitgezocht op karakter en ontzettend vriendelijk en hanteerbaar. Veel mensen hebben een angst voor slangen terwijl het juist hele rustige en lieve dieren zijn. Dankzij onze workshops hebben al veel mensen hun angsten voor slangen overwonnen”, aldus Sabrina. De workshop voor de kleuters werd georganiseerd in het thema jungle dat vorig jaar werd behandeld. De workshop kon toen geen doorgang vinden maar werd nu alsnog ingehaald. “Het is ontzettend leuk en leerzaam om de kinderen te laten kennismaken op een ongedwongen wijze met de reptielen. Tijdens het verhaal van Sabrina was het muisstil in het theater wat al aangeeft dat de kinderen het geweldig vonden”, aldus een leerkracht. De leerlingen waren verbaasd dat er geen spaghetti op het menu van de reptielen stond. Op elke vraag “wat denk je dat ze eten”, werd steevast geantwoord: spaghetti!

Alle foto’s zijn te bekijken op de website van Fotostudio Markelo.