90-jarig Kerkkoor verplaatst jubileumconcert

koor 1931

Aanstaande donderdag is het exact 90 jaar geleden dat het Markelo’s Kerkkoor werd opgericht. Een dichterlijk verslag dat werd opgesteld op de 50e verjaardag van het koor luidt: “Als christelijke zangvereniging kreeg het kerkelijk leven in Markelo een nieuw gezicht. Oprichter was ds. Schellenberg bij u allen bekend. En de heer Plomp uit Laren werd de dirigent.” Het Markelo’s Kerkkoor zou niets liever willen dan haar 90-jarig jubileum groots vieren met een concert. “Echter door de corona maatregelen konden we 1,5 jaar lang wel op 1,5 meter afstand bij elkaar komen, maar niet om te zingen. En bij een koor gaat het toch om twee dingen: gezelligheid en samen zingen”, geeft het bestuur aan. Sinds begin september heeft het koor de wekelijkse oefenmiddag weer hervat, met een nieuwe dirigente Marianne Weenink uit Barchem. Door het ontbreken van voldoende repertoire heeft het koor besloten om het 90-jarig jubileumconcert uit te stellen tot 13 mei 2022.

koor 1981

Het koor startte bij de oprichting  in 1931 met 14 leden maar een jaar later waren het er al meer dan 40. Momenteel bestaat het koor uit 22 leden. Door werving zijn er echter 5 extra (tijdelijke) leden waaronder twee mannen toegevoegd aan het koor. “En we willen er graag nog wel meer zangers bij want: ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, nietwaar?”, aldus het bestuur. Houdt u van zingen dan bent u welkom op maandagmiddag van 14.30 – 16.00 uur in de Martinushof in Markelo en u hoeft niet persé in Markelo te wonen.

koor in 1997