Overtuigende overwinning SC Markelo

Sportclub Markelo had vandaag geen kind aan Buurse. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut oppermachtig en had na twintig seconden al dé kans op de 1-0. Een goede voorzet Hein Pinkert werd echter nog niet tot doelpunt gepromoveerd door Mickey Slotman. Na drie minuten spelen was het wél raak. Sportclub Markelo kreeg een penalty toegekend, waar Ton Jansen wel raad mee wist en de 1-0 binnenschoot. Ondanks dat Sportclub Markelo grote kansen wist te creëren dook Buurse één keer op voor het doel van doelman Olminkhof, die de bal over kon kijken. Het was een waarschuwing voor Sportclub Markelo dat vervolgens verder ging met het vastzetten van Buurse. In de 19e minuut resulteerde dit in een 2-0 voorsprong. Max Haandrikman wipte de bal in de verre hoek achter de doelman. Vervolgens kreeg Sportclub Markelo de smaak te pakken had aanvaller René Kuijpers het op zijn heupen. Eerst was het Kuijpers dat met een prachtige actie Mickey Slotman in stelling bracht, die vervolgens rustig de 3-0 binnen kon schieten. Niet veel later was het wederom Kuijpers die met een solo de verdediging omspeelde en Miquel Schippers de 4-0 liet aan te laten tekenen. De 4-0 was tevens ook de meer dan verdiende ruststand.

Na rust schakelde Sportclub Markelo wat terug was het in de 51e minuut Mickey Slotman die de eindstand van 5-0 al op het scorebord zette. Het restant van de tweede helft waren de zwart-witten de bovenliggende partij, kregen het nog voldoende kansen om de score uit te breiden maar gescoord werd er niet meer. Kortom een prima middag voor de ploeg van trainer Rutger Kats.