Nauta leest voor op Obs Stokkum


Alle kleuterklassen in Hof van Twente hebben deelgenomen aan de Lekker-Donker-Voorleesactie op 8 oktober. Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs wordt elk jaar een voorleesactie georganiseerd. Dat valt gelijk met de Kinderboekenweek die nu bezig is. Gemeente Hof van Twente doet hier ook al jaren aan mee. Ook dit jaar hebben de burgemeester, wethouders, raadsleden en andere voorlezers de kleuterklassen bezocht. Dit alles wordt geregeld door HofPower, het schoolprogramma van de gemeente over duurzaamheid en techniek.

Álle 17 basisscholen uit Hof van Twente hebben deelgenomen aan deze voorleesactie. Het gaat om in totaal 33 klassen waar is voorgelezen uit het boek ‘Lekker Donker’ uit de prentenboekenreeks De Klimaatjes. Het verhaal gaat over een stoere vos die stiekem bang is in het donker, maar dat natuurlijk niet wil toegeven. Maar hij komt er uiteindelijk achter dat het beste slaapt onder een mooie sterrenhemel. Een mooi verhaal uit de serie De Klimaatjes, de dierenvrienden die allemaal avonturen beleven rondom duurzame thema’s.

OBS Stokkum heeft vorige week de aftrap gehad voor de Voorleesactie; zij kregen burgemeester Ellen Nauta op bezoek. De leerlingen van groep 7/8 van OBS Stokkum krijgen nog een extra bijzonderheid: zij mogen in het kader van het thema van de Kinderboekenweek ‘worden wat je wilt’ op 14 oktober een interview doen met de schrijver, illustrator en zelfs de theatermaker van De Klimaatjes-serie. De voorleesactie wordt afgesloten op ’t Gijmink op maandag 11 oktober.