Greve wint met springruiters Nations Cup

Willem Greve en Carambole

Willem Greve heeft samen met team van de Nederlandse springruiters van bondscoach Rob Ehrens vandaag in Barcelona de FEI Nations Cup finale gewonnen. De Markelose springruiter bleef samen met Carambole foutloos, evenals Maikel van Vleuten met Beauville Z en Harrie Smolders met Monaco. Sanne Thijssen kreeg met Con Quidam wel 4 strafpunten. Het slechtste resultaat van de 4 deelnemende combinaties wordt in de Nations Cup weggestreept, waardoor het Nederlands team met Greve nummer 2 Ierland (1 stafpunt) net voorbleef. Het team sleepte hierdoor de eindzege en de daarbij behorende hoofdprijs van 417.000 euro in de wacht.

In de finale FEI Nations Cup in Barcelona werd 1,25 miljoen euro aan prijzengeld verdeeld. De winst vandaag in Barcelona betekent dat na 2014 en 2017 het de derde keer is dat de FEI Nations Cup naar Nederland gaat.