Dutch Masters of MTB 2021 kort route in

De organisatie heeft de 200 kilometer tellende route ingekort. Op advies van een aantal toprijders heeft de organisatie besloten om de route aan te passen met het oog op de weersomstandigheden en het effect op het parcours.  De route is daarom tussen Lemmele en Luttenberg aangepast.

Het was nog pikdonder en het regende onafgebroken toen vanmorgen om 6 uur in Haarle het startschot werd gegeven aan de Dutch Masters of MTB 2021. Onder de ruim 1.000 deelnemers bevinden zich ruim 40 Markeloërs. Bijna onherkenbaar door de fietskleding en bescherming tegen de regen. De route gaat richting Heeten, Holterberg, Zuurberg naar de Borkeld. Vervolgens loopt de route een kleine 40 kilometer over Markelo’s asfalt, modderige zandpaden en nemen ze een deel van de bestaande MTB route mee. Onderweg werd de eerste verzorgingspost bij het Hippisch Centrum aan de Potdijk in Markelo aangedaan. De eerste defecten aan de fietsen werden vanaf dat moment gemeld maar werden door het begeleidingsteam van de Markelose deelnemers snel opgelost. Noaberschap ten top.

Als het rond 9.15 uur net een beetje licht begint te worden is het gros van de Markelose deelnemers nog in Markelo en koersen ze richting Rijssen. Het regent nog steeds en in de app-groep van MTB’ers worden rond 10.00 uur de eerste meldingen gedaan van uitval. Marc van Gelder en Koen Nijhuis liggen op koers en arriveren als eerste Markeloërs het 100 kilometer punt. Door het inkorten van de route is het zeker dat het duo nu meer dan de helft van de route in de benen heeft. In de loop van de middag en avond worden de deelnemers verwacht in Haarle en gehuldigd bij binnenkomst op het podium in de plaatselijke manege.

De tocht wordt niet voor niets monstertocht genoemd maar is door de weersomstandigheden echt loodzwaar geworden. De route is van 200 kilometer aangepast naar 160 kilometer. Het regent niet alleen uit de lucht maar ook uitvallers en kapotte fietsen”, aldus een van de vrijwilligers.