Ruime overwinning voor SC Markelo

Sportclub Markelo is de competitie goed begonnen. De eerste wedstrijd van het seizoen werd op Sportpark de Endemansdijk met 4-1 gewonnen van Sportclub Rekken. In het eerste half uur was de thuisploeg de betere, creëerden twee goede kansen maar tot scoren kwamen ze niet. Het was zelfs Sportclub Rekken dat in de 33e minuut brutaal de leiding nam en de 0-1 tegen de touwen schoot. Enkele minuten later raakten de bezoekers ook nog de paal en kwam Sportclub Markelo met de schrik vrij.

Echter bleef een reactie van Sportclub Markelo niet lang uit. Kort voor rust schoot René Kuijpers de 1-1 binnen, wat tevens de ruststand was. In de tweede helft was Sportclub Markelo iets beter dan Rekken, maar het hield niet over. Toch kwam de thuisploeg in de 63e minuut op een 2-1 voorsprong. Een discutabele handsbal van Sportclub Rekken was voor de scheidsrechter voldoende om de bal op de stip te leggen. Ton Jansen wist dit cruciale buitenkansje te benutten en Sportclub Markelo op voorsprong te zetten. Na de 2-1 voorsprong gaven de zwart-witten weinig kansen meer weg en wist het de score uit te breiden. Tien minuten voor tijd was het Lars Brinckate dat met een vrije trap van 25 meter de 3-1 op scorebord zette. Het slotakkoord kwam van Sam Warmelink, de aanvaller besliste vlak voor tijd de wedstrijd door de 4-1 binnen te schieten. Een geflatteerde maar verdiende overwinning voor Sportclub Markelo dat goed is begonnen aan de competitie. Volgende week zondag gaat de ploeg van trainer Rutger Kats op bezoek bij Reünie in Borculo.