Hakseldag uitgesteld naar 3 oktober

Na een jaar te hebben overgeslagen is de hakseldag van Hakselploeg 7 dit jaar weer terug op de kalender. De groep enthousiastelingen uit Markelo zijn al druk bezig met het voorbereiden van de 2 Fox hakselaars en andere materieel voor deze dag. De hakseldag is dit jaar wat later in het seizoen. Vanwege een middelmatige zomer was de eindrijping van de mais wat trager. Op zondag 3 oktober zal vanaf 10.00 uur het gebrul van de oude Detroit motoren te horen zijn aan de Twikkelerweg in Markelo.

De oude wagens en tractoren laten zien hoe de mais er in de in beginjaren van de maisoogst werd afgehaald. De dag wordt elk jaar op vrijwillige basis georganiseerd door Hakselploeg 7. Samen met vrijwillige rijders maken ze er elke keer weer een mooie dag van. De hakseldag is gratis toegankelijk. Om de machines te kunnen blijven onderhouden is een vrije gift van harte welkom.