Voetballen in de voormalige pekelbaden

Al weken kijken ze reikhalzend uit naar hét moment dat de bouwhekken om de voormalige pekelbaden op het Kaasplein verwijderd worden. “Het is elke keer gewoon een vette teleurstelling als we aan komen fietsen en we die bouwhekken nog steeds zien staan”, vertelt een van de jongens die bijna elke dag langs fietst om te kijken of de werkzaamheden aan het speelveld in de pekelbaden zijn afgerond. De uitleg die al ruim voor de zomervakantie steevast wordt gegeven zijn ze zat. Navraag leert dat de bouwhekken er toch niet voor niets staan want feitelijk gezien is het speelterrein nog niet opgeleverd. Het zit nog vast op kleine werkzaamheden, die moeten worden afgerond voordat het speelterrein gekeurd kan worden. De geplaatste interactieve doeltjes werken daarom ook nog niet maar het maakt voor het gros van de jeugd niets uit. “Het is zo’n super gave plek om lekker te kunnen voetballen met elkaar”, aldus de jeugd. Schoenen worden langs de kant gezet en op sokken wordt er gevoetbald. Met elkaar houden ze het terrein netjes en wordt alleen de helft van het speelterrein aan de pleinzijde gebruikt om te voetballen. De andere zijde is nog niet af weten ze en wordt daarom niet gebruikt om te spelen.