Kindcentrum Markelo neemt kunstwerk ‘de wensboom’ in gebruik

Vandaag is de wensboom in gebruik genomen, die sinds een week de centrale de hal van het Kindcentrum Markelo siert. De kinderen van basisscholen de Welp en de Zwaluw en van Kinderopvang Hof van Twente kunnen sinds vandaag wensen in de boom hangen. In samenwerking met de kinderen zullen periodiek wensen in vervulling gaan voor bijvoorbeeld hun klasgenoot, familie, of vriend(in).

Maatschappelijk project
WISH<3, waarmee Kindcentrum Markelo samenwerkt, is initiatiefnemer van dit project en wil een podium bieden voor mensen met (arbeids)beperking en hun talent. Het kunstwerk is ontworpen door Lonneke van Stichting AssortiMens. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met ASS (autismespectrum-stoornis). De boom is vervolgens gemaakt door studenten van de opleiding ‘ondernemend meubelmaker en (scheeps) interieurbouwer van het ROC van Twente. Het hout daarvoor is geleverd door Houtzagerij Twickel. En de prachtige versiering van de boom is gemaakt door cliënten van Zorgatelier Ambt-Delden. De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz, een grafisch ontwerpbureau dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging.

“Kindcentrum Markelo zet in op binding, geluk en eigen kracht”
“Deze prachtige en maar liefst 3 meter hoge boom staat midden in ons Kindcentrum” zegt directeur René Scholten van OBS De Zwaluw. “Het is een mooi symbool dat laat zien dat iedereen mee telt, beperkt of niet!”. “Wij zetten hiermee in op het geluk en eigen kracht van onze leerlingen en medewerkers”, vervolgt Michèle Kraal, directeur van Basisschool de Welp. “Wij laten hen dromen en doordat ze meehelpen bij de wensvervullingen, beseffen ze dat ze voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor hun eigen geluk”. “Het ‘samen doen’ en ‘iets voor de ander te doen’ geeft een goed gevoel vult Nina Brouwer, clustermanager van Kinderopvang Hof van Twente aan. “Hierdoor creëren we meer binding binnen het Kindcentrum Markelo, waardoor we nog beter kunnen samenwerken.”

Over WISH<3
De sociale onderneming, WISH<3, creëert impact voor mens, omgeving en organisatie. De 3 P’s: People, Planet en Profit vormen hierbij het uitgangspunt. Een kunstobject wordt als start van het project ontworpen cq gemaakt  door mensen met een (arbeids)beperking, die op deze manier een podium krijgen in de maatschappij. Het object wordt zoveel mogelijk gemaakt van restproducten en de winst vloeit terug in de stichtingen waarmee het bedrijf samenwerkt. Het kunstobject wordt gebruikt als middel voor een wens- en organisatietraject.