Leer in 13 weken borstcrawl

De Holtense Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld start zaterdag 2 oktober met een borstcrawlcursus voor beginners in Zwembad De Vijf Heuvels. In 13 weken verzorgen twee trainers de cursus en kunnen deelnemers stap voor stap de borstcrawl leren. Er wordt gewerkt aan ligging in het water, armslag, beenslag en ademhaling. De cursus is bedoeld voor beginners die nog niets van de borstcrawl weten of net een baantje kunnen volhouden met als doel een technische goede borstcrawl aan het eind van de cursus.

In het Markelose zwembad leren de deelnemers aan de hand van verschillende oefeningen de brostcrawl, zowel individueel als met de groep, waarbij ruimte is voor ongeveer 12 deelnemers. Er wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals zoomers (korte flippers). Deze hulpmiddelen zijn op het zwembad aanwezig. “Door op deze manier te oefenen, zal je snel verbetering merken en zin hebben om er ook naast de cursus mee aan de slag te gaan. We adviseren dan ook om naast de cursus ook één keer in de week zelf te gaan zwemmen”, aldus een woordvoerder van de Holtense zwem- en poloclub.

De cursus vindt vanaf 2 oktober gedurende 13 weken op zaterdag plaats van 12:00-12:45 uur. De cursuskosten bedragen 89 euro per deelnemers, waarbij men zelf dient te zorgen voor (aansluitende) badkleding en een zwembril. De deelname kosten zijn inclusief de entree voor het zwembad tijdens de cursustijden. Aanmelding kan via de website van ZPC Twenhaarsveld.