Gert-Jan Oplaat in bestuur AVEC

Gert-Jan Oplaat is vandaag tijdens de jaarlijkse General Assembly van de Europese pluimveeorganisatie in Berlijn benoemd tot Vice-President van deze AVEC. De pluimveeorganisatie heeft vandaag de zogenaamde ‘Berlin-declaration’ getekend, wat begin 2022 moet leiden tot een nader uitwerking over verdere verduurzaming van de Europese pluimveesector. “Er is veel aandacht in ook Europa voor verduurzaming, waarbij sterk wordt gekeken naar de agro-sector in zijn totaliteit. Als pluimveesector hebben wij een streepje voor op andere sectoren, gezien het duurzame karakter van onze sector en de lage CO2-footprint die wij hebben. Wij zullen dit benadrukken in Europa en kijken waar we verdere stappen kunnen zetten”, aldus Oplaat.

Oplaat benadrukt dat niet alleen gekeken moet worden naar de P van Planet, maar zeker ook van Profit en van People. “Dat de P van Poultry hier naadloos in past is een gegeven en dat hebben we vandaag ook uitgebreid toegelicht aan de Europese Commissie die ook op onze General Assembly aanwezig is”, besluit de Markeloër.\

Het bestuur van de AVEC bestaat naast Gert-Jan Oplaat uit de Vice-Presidents Franz-Josef Rothkὅtter uit Duitsland, Mario Veronesi uit Italie en Dariusz Goszczynski uit Polen) en de voorzitter Paul Lopez uit Frankrijk. Vanuit NEPLUVI ook algemeen secretaris Mark den Hartog plaats nemen in het AVEC-bestuur. Gert-Jan Oplaat zal de functie als Vice-President van de AVEC vervullen naast zijn voorzitterschap van de NEPLUVI.