Hoffelijke awardshow bij De Kroon

Winnaars Hoffelijkheidsprijs 2021

Vanavond werden bij De Kroon in Markelo de Hoffelijkheidsprijzen 2021 uitgereikt. Het was de eerste editie van een spannende awardshow, waar de eerste editie vorige jaar net voor deze zou beginnen door corona moest worden afgeblazen. Hans van Middendorp leidde de zaal vanaf 20.00 uur naar de uiteindelijke bekendmaking van de prijzen in de diverse categorieën, waarbij uiteindelijk Sanne Assink uit Hengevelde werd uitgeroepen tot held van de Hof.

Sanne Assink is leerkracht op de Petrusschool in Hengevelde en een waar fenomeen op het sociale media platform TikTok. Met haar educatieve filmpjes en lesmethoden liet Sanne Assink de andere genomineerden ver achter zich. Naast de Held van de Hof 2021, waren er meer prijzen te verdelen. Het groene speelplein van Heeckerenschool pakte de winst in de categorie Wonen. In de categorie Werken mag Hans Brunnekreef van Eco Green Twente zich winnaar noemen vanwege de gedurfde ommezwaai in coronatijd. Publiekstrekker Warmelo werd beloond met de winst in de categorie Recreëren. Laatstgenoemde categorie kende met ’t Wapen van Markelo de enige nominatie uit Markelo. De winnaars gingen niet met lege handen naar huis. Naast een handgemaakte bokaal en een fles wijn, mogen zij gaan genieten van een fotoshoot door Fotostudio Markelo.

Dit jaar was er in het kader van het 20-jarig bestaan van de gemeente Hof van Twente een extra Hofprijs. Deze prijs was bestemd voor de Jongerenraad Hof van Twente. Morgenavond zijn beelden van vanavond te zien op Hofstreek TV. In het kader van het 20-jarig bestaan van de gemeente Hof van Twente is er morgen een speciale liveshow bij de lokale omroep van 20.00 tot 22.00 uur die van 19.00 tot 20.00 uur vooraf wordt gegaan door de Hof Top 20.