Zondag Trekkertrek Markelo

Komende zondag 12 september staat de jaarlijkse Trekkertrek Markelo voor de deur. Waar vorig jaar wegens corona het evenement niet kon doorgaan, heeft de organisatie dit jaar alles in het werk gesteld om met de huidige coronamaatregelen het jaarlijkse evenement te organiseren. Er wordt zondag vanaf 8.30 uur gestart op het terrein van de ijsbaan achter Café Vennebekken. Met een enorme opkomst op de inschrijfavond zit het programma volledig vol en belooft het een lange mooie dag worden. Maar liefst 188 deelnemers zullen dit jaar acte de préséance geven. Met voorheen veel regionale deelnemers komen dit jaar deelnemers uit alle windstreken van Nederland en zelfs Duitsland om in Markelo hun trekker met brute PK’s te laten zien. Ook het aantal sporttrekkers is met 23 meer dan andere jaren.

De organisatie is zoals de laatste jaren in handen van de ASVM en de sleepwagen Buurman & Buurman. Aangezien de organisatie zich aan de coronamaatregelen dient de houden betekend dit dat iedereen vanaf 12 jaar in het bezit moet zijn van een geldige QR code in de CoronaCheck app en zich tevens moet legitimeren. Deze QR code kan men in de app krijgen indien men is gevaccineerd, genezen of getest. Daarnaast geldt er dit jaar een maximum 750 personen die welkom zijn op het terrein. De organisatie van de Trekkertrek Markelo belooft dat het evenement zondag ondanks een aantal beperkingen wederom een vermaak voor de hele familie zal zijn.