Sportfondsenbad viert 50-jarig bestaan binnenbad

Zaterdag 11 september bestaat het binnenbad van zwembad De Vijf Heuvels exact 50 jaar. “Reden genoeg om dit bijzondere jubileum aanstaande zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur met een geweldige Open Dag te vieren, die bol staat van de activiteiten voor jong en oud”, vertelt Nicole Pierik enthousiast. Het bomvolle programma wordt gestart met een muzikale opening. Na de opening kunnen bezoekers in en om het water, binnen en buiten van alles beleven. De entree is die dag gratis. 

Workshops en demo’s
Bezoekers kunnen deelnemen aan een flink aantal aquasporten, maar alleen een kijkje nemen kan natuurlijk ook. Nicole: “Misschien heb je weleens nagedacht over bewegen in water maar lijkt dit iets teveel van het goede, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten of blessures. Dan biedt het zwembad ook Therapie zwemmen. Kom gerust kijken of ervaren hoe deze, maar ook de andere lessen gegeven worden tijdens de Open Dag”.

Jongste jeugd
De allerkleinsten kunnen zich onder water op de foto laten zetten, terwijl ze door het gat in het zeil zwemmen door de onderwaterfotograaf Arjen Keppels. Het is een van de eisen van het diplomazwemmen en voor de kinderen altijd een spannend momentje. Tegen sluitingstijd wordt het bad omgetoverd en is er discozwemmen.

Activiteiten
Op het buitenterrein worden verschillende activiteiten georganiseerd maar zijn er ook  tal van kraampjes van instanties waarmee het zwembad een samenwerking mee heeft. Liever een kijkje nemen in de machinekamer van het zwembad? Zelfs dat kan aanstaande zaterdag. Door de medewerking van Stichting Heemkunde Markelo kunnen bezoekers tal van herinneringen ophalen aan de hand van persberichten en foto’s van 50 jaar geleden toen zwembad De Vijf Heuvels werd opgericht.

Voorwaarden
Let op: de algemene voorwaarden voor openstelling van locaties geldt. Dus blijf thuis bij klachten en houdt 1,5 m. afstand van elkaar. Maak gebruik van de beschikbare hygiënevoorzieningen. Volg de routing en de aanwijzingen van de medewerkers. Wil je het water in, zorg dan dat je je zwemkleding vast aan hebt onder de kleding. Na afloop omkleden kan wel.

Doggyplons
Aanstaande zondag staat de Doggyplons van 10.00 tot 13.00 uur op de planning waarna het buitenbad sluit tot de zomer van 202.