Chinees-Indisch Afhaalcentrum ‘Welkom’ sluit de deur

Chinees-Indisch Afhaalcentrum ‘Welkom’ gaat per 1 oktober zijn deuren sluiten. Na een leven lang hard werken in de keuken, is het voor Wai Man Tang tijd om met pensioen te gaan. Wie heeft er nog nooit iets te eten gehaald bij de zaak aan de Grotestraat? Voor generaties Markeloërs was het wekelijkse vaste prik: een menu halen bij Chinees-Indisch afhaalcentrum ‘Welkom’. Na 35 jaar komt daaraan een einde: de zaak gaat sluiten. De eigenaar / chef gaat met pensioen.

‘Meneer Tang’, zoals hij in het dorp bekendstaat, komt oorspronkelijk uit Hong Kong en was daar loodgieter. In de jaren ’70 kwam hij naar Nederland en leerde in Rotterdam in de jaren ’70 en ‘80 de typisch Nederlandse Chinees-Indische keuken kennen.

In 1986 opende Tang op 29-jarige leeftijd de winkel aan de Grotestraat in Markelo. Sindsdien is hij in de keuken altijd zelf de chef-kok geweest die het eten klaarmaakte. De rest van het gezin, vrouw en drie dochters, hielpen in de keuken of achter de balie mee met het opbouwen van de zaak.

Na een periode (vanaf 1996) waarin het gezin in Hengelo woonde en werkte, keerde de familie Tang  in 2001 terug in Markelo. Inmiddels hebben de dochters hun eigen werkleven en is de zaak alleen nog in het weekend open. Nu, 20 jaar verder, is het voor Tang tijd om te ontspannen en te genieten van een welverdiend pensioen.

Zondag 26 september zal de laatste werkdag zijn. ‘s Avonds vindt er een kleine borrel plaats voor buren en kennissen. Dit is op uitnodiging. Wil je meneer Tang een goed pensioen wensen, dan kan je een kaartje sturen of in de bus doen!