Nieuwe naam op gevel fysiotherapeut

Wendy Smit en Ying-Ha Tang hebben onlangs de fysiotherapiepraktijk van René Wolters overgenomen. Met de overname prijkt nu ook een nieuwe naam op de gevel van het pand. Vanaf 1 juni draagt de praktijk de naam WY.Fysiotherapie. Wendy en Ying-Ha vertellen: “WY staat voor WIJ. WY hebben gekozen voor deze naam, omdat het naar ons idee van groot belang is om samen te werken binnen de gezondheidszorg”. De samenstelling van de praktijk is gelijk gebleven. Naast Wendy en Ying-Ha is Martha Zwaan ook werkzaam in de praktijk aan de Holterweg in Markelo. Binnen de praktijk kunnen wordt naast fysiotherapie ook andere disciplines aangeboden, zoals de huidtherapeut, ergotherapeut, handtherapeut en diëtist.

In de praktijk worden verschillende behandelmogelijkheden aangeboden en heeft een ieder zijn eigen expertises. “Zo kunt u van voet- tot nek en van knie- tot schouderklachten bij ons terecht. Denk hierbij aan blessures, pijnklachten, overbelasting van de spieren, revalidatie van een nieuwe knie, heup of schouder. Daarnaast gaat Wendy vanaf september dit jaar starten met de opleiding oncologische fysiotherapie. Een expertise die Markelo nog niet heeft en heel belangrijk is. Martha begeleidt wekelijks COPD-groepen”, aldus Ying-Ha.

Binnen de praktijk vinden Wendy en Ying-Ha het belangrijk om te kijken naar de mens in zijn geheel. “Het gaat soms om meer dan alleen de fysieke klacht die een persoon ervaart. Zo is er de mogelijkheid om de expertise van Ying-Ha in te schakelen. Vanuit haar master Psychosomatische fysiotherapie kijkt zij naar de totaliteit van de persoon vanuit fysiek, mentaal en gedrag. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld stress- en/of spanningsklachten, overbelasting, onrust voelen, onbegrepen klachten en chronische pijn of vermoeidheidsklachten”, aldus Wendy.