Tijdelijk geen aanvraag paspoort mogelijk

Vanwege de invoering van een nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart op maandag 2 augustus is het vanaf aanstaande donderdag 29 juli 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen bij de gemeente Hof van Twente. Dit geldt zowel voor reguliere aanvragen als spoedaanvragen. Bij een spoedaanvraag kan de identiteitskaart die besteld is op een werkdag voor 14.00 uur de volgende worden afgehaald.

De nieuwe identiteitskaart zal op de volgende punten worden aangepast: een EU-vlag met de letters NL, een nieuw Kinegram (echtheidskenmerk), twee vingerafdrukken van de kaarthouder in de chip, het burgerservicenummer in een QR-code op de achterzijde van de kaart. Het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart voldoet daarbij aan de Europese eisen en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.

De gemeente adviseert mensen die naar het Verenigd Koninkrijk willen om een paspoort aan te vragen. Vanaf 1 oktober 2021 is voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk namelijk een paspoort nodig. Tot en met 30 september volstaat een identiteitskaart.