Nostalgische graanoogst

Coöperatie Markelokaal heeft vandaag de brouwgerst op de Noordachteresch geoogst. Het gewas is door Markelokaal geteeld en geoogst op verzoek van Stichting Schaapskudde Hof van Twente en de Stichting Stadsbrouwerij Goor. “De oogst leverde circa 1.300 kilo brouwgerst op welke nu in opslag gaat en komende week naar de Vloermouterij in Winterswijk worden gebracht. 

Coöperatie Markelokaal streeft naar een zelfvoorzienende lokale economie. Samenwerken op basis van wederkerigheid om eerlijke producten van lokale bodem te telen, te verwerken en te gebruiken.

Aan de Traasweg maaide Jan Hendrik ter Balkt gistermiddag op nostalgische wijze de rogge die hij tot roggeschoven samenbond. Dit schouwspel leverde net als de oogst met de combine op de Noordachteresch prachtige beelden op. Ook hier is het perceel met het gewas net als aan de Noordachteresch omrand met een een brede bloemenrand die al veel waarderende blikken van mensen heeft opgeleverd.