Veilig op vakantie!

Vanwege de coronamaatregelen bleven mensen veel meer thuis dan voorheen. Daardoor werd er minder ingebroken. Maar nu de coronamaatregelen worden versoepeld, grijpen inbrekers weer hun kans. De politie adviseert daarom om uw huis veilig achter te laten. Licht uw buren in. Maai het gras en zorg dat de heg geknipt is. Vraag buren om af en toe hun auto op jullie oprit te parkeren. Laat buren de brievenbus leeghalen en de gordijnen open en dicht te doen. Gebruik een tijdschakelaar op je verlichting om een bewoonde indruk te wekken.

Maak het ze niet te makkelijk
De politie raadt aan het inbrekers niet te makkelijk te maken om te zien dat je niet thuis bent. Je kunt inbrekers ook ontmoedigen door maatregelen te treffen, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een alarmsysteem kenbaar te maken via een sticker op de ruit. Zorg er voor dat het lastiger is voor inbrekers om binnen te komen. Hoe langer inbrekers bezig zijn om jouw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.