Wapen van Markelo genomineerd

Het Wapen van Markelo is genomineerd voor de Hoffelijkheidsprijs 2021 in de categorie recreëren. Het Markelose horecabedrijf is opgevallen doordat ze het afgelopen jaar mooie initiatieven bedacht hebben op gebied van afhaal, waarvan toeristen gretig gebruik maakten. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke service en daardoor veel fietsende toeristen in het dorp”, geeft Marriët de Beer aan namens Hofmarketing. 

In 2020 heeft HofMarketing de eerste editie volbracht van de Hoffelijkheidsprijs. De Hoffelijkheidsprijs gaat over positieve ontwikkelingen in Hof van Twente en over mensen die aandacht verdienen omdat ze iets betekenen voor zijn/haar omgeving. De hoffelijkheidsprijs heeft 4 categorieën (1. wonen, 2. werken, 3. recreëren en 4. Held van de Hof). Het plan was vorig jaar om het live – on stage – middels een gezellige avond de prijzen uit te reiken, uiteraard in aanwezigheid van burgemeester Ellen Nauta.  Echter zorgde de corona situatie ervoor dat de Hoffelijkheidsprijzen niet live werden uitgereikt maar dat dit op een later tijdstip digitaal plaats vond.  

Omdat de Hoffelijkheidsprijs niet eenmalig is, is dit jaar weer de uitvraag gedaan bij de inwoners om iemand aan te dragen die in een van de categorieën is opgevallen, iets bijzonders heeft gedaan en waardoor hij/zij genomineerd zou moeten worden. Daar zijn flink wat reacties op gekomen en deze zijn voorgelegd aan een jury. De jury bestaat uit 6 personen, uit elke kern een. Mark van het Bolscher namens Goor, Esther Borre namens Bentelo, Olle Geurts namens Markelo, Egbert Jaap Mooiweer namens Delden, Hanneke in Traa namens Diepenheim en Ellen te Riele namens Hengevelde. Los van elkaar heeft de jury punten gegeven, deze zijn opgeteld en daar zijn per categorie drie winnaars uit gekomen, de daadwerkelijk genomineerden. 

Op 20 augustus is het mogelijk om te stemmen via de website www.hofmarketing.nl. Men kan daar online stemmen op zijn/haar favoriet tot 6 september. Ook zal er een mogelijkheid komen om offline te stemmen. Al deze stemmen worden opgeteld en tellen als publieksstemmen mee in de einduitslag. De jury heeft hierbij ook nog een belangrijke rol en belangrijke punten te vergeven. De avond is op donderdag 9 september in de grote zaal bij De Kroon in Markelo, waarbij de dresscode ‘Twents Chique’ in het leven is geroepen.

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Categorie Wonen:
Wijkvoorziening Doesgoor Goor & SV Hector (in samenwerking)
Buurt Bereklauw/Weegbree Delden:
De Heeckerenschool Goor

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Categorie Werken:
Hans Brunnekreef/ Eco Green Twente
Ron Kuenenger | Glenn Begieneman/ Bar Bistro d’Olde Smidse Goor
Bas Jan Walhof/ Aqua +

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Categorie Recreëren:
Wapen van Markelo
Stadsgidsen Delden
(organisatiebureau) Warmelo

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Held van de Hof:
Nicole Vrielink Goor
Clemens Geerdink Delden
Sanne Assink  Hengevelde