Onkruid ‘siert’ Markelose straten

Het centrum van Markelo vergroend. Tijdens een wandeling door het dorp valt het menig Markeloër en ook de toerist op, dat het onkruid weelderig tussen de straatstenen woekert. Navraag leert dat op korte termijn Twente Milieu start met het onkruid verwijderen in Markelo en de overige kernen in gemeente Hof van Twente. Evenals vorig jaar wordt hiervoor de borstelmachine gebruikt waarmee het onkruid weg geborsteld wordt met stalen pinnen.

De Stichting BIZ Centrum Goor heeft deze week de knoop doorgehakt en is de strijd aangegaan in de aanpak van het onkruid in het Goorse centrum. “Veel ondernemers zie je zelf wel hun stoepje schoonmaken maar de overige delen in het centrum zijn geen visitekaartje”, vertelt Paul Reef namens Stichting BIZ Centrum Goor. De Goorse ondernemersclub heeft nu aan Veegdienst Twente opdracht gegeven om driemaal per jaar het onkruid te verwijderen waar de gemeente dit dit jaar maar eenmaal per jaar laat uitvoeren door Twente Milieu. Voorgaande jaren gebeurde dit vaker.