Eventing Experience Twente geopend

Foto: Annavdfotografie

Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind, zijn met een grote groep vrijwilligers en professionals begin 2020 gestart met een nieuw Leader project: ‘Eventing Experience Twente’. Leader is een Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: “Europa investeert in zijn plattenland”. Een oefenterrein voor cross country is hierbij gerealiseerd, voor alle paardensporters binnen en buiten Twente. Vanmiddag is het eventingterrein in aanwezigheid van Wim Meulenkamp, wethouder gemeente Hof van Twente officieel geopend. In de aanloopfase zijn er al diverse lessen, trainingen en wedstrijden georganiseerd, waarbij het terrein door de ruiters enthousiast ingewijd werd.

Eventing Experience Twente ligt op het terrein van Manege Snorrewind Markelo. Op het circa 2.5 hectare grote crossterrein zijn diverse vaste en mobiele hindernissen en een springring gerealiseerd, op en rond de nieuw aangelegde riante zandbodem en door bos en weide, waarop door diverse takken van de paardensport het jaar rond getraind kan worden. De in het oog springende enorme waterpartij met vele in- en uitsprongen is natuurlijk aangekleed met diverse waterplanten. Kikkers en eenden hebben inmiddels ook de weg naar deze vijver gevonden.

De door vrijwilligers zelf gebouwde kapschuur dient als opslagruimte en kan tevens bij paardrij-evenementen gebruikt worden. Ook is er een ruime wasplaats voor de paarden aangelegd. Het kenmerkende Twentse coulisselandschap is zoveel mogelijk teruggebracht door het maken van nieuwe, maar ouderwetse houtwallen en grootschalige beplanting van bomen en struike, passend in het Twenteland. Ook zijn er grote perceelstroken ingezaaid met wildbloemenmengsels. Hierdoor is het terrein een lust voor het oog, maar ook voor de insecten. Hiervoor zijn ook enkele zogenaamde Bee&Bee hotels opgehangen.

Combinaties kunnen via manege Snorrewind, maar ook zelfstandig of onder begeleiding van een zelf meegebrachte trainer op elk niveau komen trainen. Beginnende ruiters, maar ook internationaal crossende combinaties hebben inmiddels de weg naar Eventing Experience Twente weten te vinden. Ook de ruiters van Stichting Paardrijden Gehandicapten Rijssen-Holten hebben onlangs een compleet aangepaste cross tussen de hindernissen gereden. Kortom, Eventing Experience Twente is een unieke en avontuurlijke paardensportbeleving in de Twentse natuur voor alle paardensporters. Meer informatie vindt u op www.eventingexperiencetwente.nl.