NVP draagt Bart-Jan Oplaat voor als beoogd nieuwe voorzitter

Het Landelijk Bestuur van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) denkt in de heer Bart-Jan Oplaat (51) een geschikte kandidaat te hebben gevonden om de huidige voorzitter Hennie de Haan op te volgen. Zij draagt per 1 juli aanstaande de voorzittershamer aan hem over, als de leden van de NVP op 28 juni instemmen met deze voordracht. Daar wordt een digitale ALV voor gehouden, aangezien de corona maatregelen een fysieke bijeenkomst nog maar beperkt toestaan. Later dit jaar wil de NVP alsnog een fysieke ALV organiseren, om persoonlijk kennis te maken met de nieuwe voorzitter en afscheid te nemen van de vertrekkende.

Het Landelijk Bestuur is verheugd dat Bart-Jan Oplaat zich kandidaat heeft gesteld en bereid is de komende jaren tijd vrij te maken voor het voorzitterschap van de NVP. Bart-Jan heeft in Markelo jarenlange ervaring opgebouwd met het houden van zowel legkippen alsook vleeskuikens. De stallen worden sinds kort bevolkt door caravans, maar de drive om zich hard te maken voor de pluimveesector is er zeker niet minder om. Bart-Jan beschikt over een uitgebreid netwerk in de agri- en foodsector. Als schrijver van diverse landbouwverkiezingsprogramma’s, columns en opiniestukken staat Bart-Jan bekend als scherp en analytisch. Het motiveert hem dat de positie van de primaire producent in het politieke debat en in de voedselketen op dit moment ondergewaardeerd is. Bart-Jan wordt hiermee de tweede voorzitter van de NVP uit zijn familie. Zijn broer Gert-Jan ging hem voor van 2008 tot eind 2014.