onsProat: Van alles wat (2)

Er waren weer eens een aantal dingen/onderwerpen die mij verbaasde en/of irriteerde! Dus voor de 2e keer ‘van alles wat’ column.

Laat ik eens beginnen met het interview van Matthijs van Nieuwkerk met Koningin Máxima, voor haar 50ste verjaardag. Allereerst zag ze er prachtig uit natuurlijk, zoals gewoonlijk maar wat mij ook opviel waren de prachtige kleuren in het interieur! Wat een mooie kleur blauw bij de trap en wat je ook, hier en daar, terug zag in het interieur! Over smaak valt natuurlijk te twisten maar ik vond het heel gewaagd en mooi! Leuk om een inkijkje te krijgen in het huis van de koning!
Over het interview zelf waren de meningen verdeeld, persoonlijk vond ik het wel interessant te horen wat zijn wel niet allemaal deed. Wat mij wel irriteerde was het onderwerp van de aanschaf van de speedboot van 2 miljoen euro! Waarom moet het bedrag hier bij genoemd worden??!! Sterker nog: waarom het überhaupt ter sprake moest komen? Het koningshuis heeft nu eenmaal miljoenen, daar is het ook een koningshuis voor. Ze werken ervoor en krijgen toeslagen van de regering (dat ooit is overeengekomen) mogen zij het dan ook uitgeven aan de dingen die zij leuk vinden..?? ik zeg JA! Waarom moet dat zo uitgelicht worden? Zouden wij het leuk vinden als wij ook telkens onder de loep werden genomen, als we iets hebben gekocht? Voor hun is het kopen van een boot hetzelfde als ik een nieuwe auto koop (na gelang mijn inkomen) Er zijn nu eenmaal verschillenden inkomens en daar kan je mee doen wat je wilt! Verschillende inkomens, verschillende uitgaven.. Ik ben het helemaal eens met het antwoord van Máxima: ik gun het hem!
Kijk eens naar die transfers onder de voetballers… miljoenen gaan daarin om! Daar wordt effe snel over heen gepraat want dat is goed voor de voetbalclubs! Om maar te zwijgen over de miljoenen die in projecten worden gestopt die achteraf niet lucratief blijken te zijn!

Waar we ons beter druk over kunnen maken zijn de criminelen die jaarlijks miljoenen bij elkaar van ons stelen! Door inbraak, cyber aanvallen, ga zo maar door! Criminelen die elke keer wat nieuws verzinnen om mensen geld afhandig te maken, zoals bijvoorbeeld een vrouw van 95 jaar?! Hoe verknipt kan je zijn, in je hoofd? Criminelen die de hele dag niets anders doen dan te bedenken hoe je iemands hard verdiende geld, afhandig kan maken..??!! GA WERKEN!

En dan het Songfestival! Wat een prachtige show en wat goed in elkaar gezet! Ook de voorrondes waren een genot om te zien! Ik heb ze beiden niet helemaal afgezien maar Zaterdag, bij de finale, zat ik er helemaal klaar voor! Ik wilde zeker Italië zien want dit land stond hoog bij de bookmakers! Dat was het laatste land dus ik heb iedereen voorbij zien komen! Na 1 minuut naar Italië geluisterd te hebben (met open mond) heb ik de tv uitgezet en ben naar bed gegaan om te lezen! Om 1 uur heb ik ff op mijn mobiel gekeken wie er gewonnen had! OMG!!!! 😱 ItaIië !! Ik geloofde het niet!
Ik weet het: dit is ook muziek! En ja! Smaken verschillen! (gelukkig maar) blabla.. maar dit was zoooo niet mijn smaak! Hahahaha! Maar dat hebben we ook weer gehad! Ben benieuwt naar volgend jaar!

Oke… nog 1 ding! Ik was laatst aan het zappen en kwam voorbij een drag queen show en moest even blijven kijken. Een show waarin bekende Nederlanders zich laten omtoveren tot drag queens! Hilarisch, vond ik! Maar ook fantastisch en knap hoe ze dit voor elkaar kregen! Onherkenbaar! En dan te zien hoe mannen op hoge palen probeerde te lopen! (Need I say more..?) Maar wat mij raakte was het verhaal van Barry Stevens, die Engeland (in de jaren 60) ontvluchtte om zijn geaardheid en naar Nederland kwam. Je land verlaten omdat je niet jezelf mag/kan zijn…hoe triest is dat? Gelukkig zijn we een stuk verder, al zijn we er nog niet helemaal.. Mooi dat er dit soort shows op tv zijn en dat er gillende homo’s op tv verschijnen zoals Geer en Goor!
Laten we verdraagzaam zijn naar elkaar toe en accepteer elkaar, zoals men is! Iedereen heeft het recht om te zijn wie hij/zij is!

Fijne zondag en wees lief voor elkaar! ❤️

Ernestine